[CentOS] Help w/Error #14 in grub legacy in CentOS 6.8

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
ejm
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[CentOS] Help w/Error #14 in grub legacy in CentOS 6.8

ejm
Hi all,

I am getting Error #14 from grub version 0.97 when trying to boot for the first time into a newly installed partition with Scientific Linux 6.7 and need help resolving the error.

The setup:

MacPro with 2 HDs

HD #1:   ESP partition has rEFInd installed and running
         2nd partition: Mac OSX 10.7.5 (lion) installed

HD #2:  1st partition: Centos 6.8           (uses grub version 0.97)     filesystem = ext4
        2nd partition: Debian 8.7           (uses grub 2.0.2 beta).      filesystem = ext4
        3rd partition: Scientific Linux 6.7 (uses grub version 0.97).    filesystem = ext4

The grub.conf in the CentOS partition has the following entries:

title CentOS 6.8 (2.6.32-696.el6.x86_64)
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlimuz-2.6.32-696.el6.x86_64 ro root=UUID=531c3b86-dc7e-4d14-9505-6df970dc8495 rd_NO_LUKS rd_NO_LVM LANG=en_US.UTF-8 rd_no_MD SYSFONT=latarcyrheb=sun16 crashkernel=128M KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us rd_NO_DM rhgb quiet
initrd /boot/initramfs-2.6.32-696.el6.x86_64.img

title Debian 8.7
root (hd0,1)
chainloader +1

title Scientific Linux 6.7 (Carbon)
root(hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.32-573.el6.x86_64 ro root=UUID=af382492-c826-4cf8-b134-9456fe5c100c
initrd /boot/initramfs-2.6.32-573.el6.x86_64.img
chainloader +1


I can boot fine into the Mac OSX from rEFInd.

When I boot from rEFInd into the CentOS partition I get the Grub version 0.97 menu list with the 3 OSs listed above.

I can then boot fine into CentOS 6.8 or Debian 8.7 just fine.

I just added Scientific Linux 6.7 (SL) from a downloaded ISO image to the 3rd partition.
SL installed fine. The installation itself was done using a PC (AMD64) running Windows 7 and the HD connected via USB and a mobile SATA dock.

But using the above grub config for SL I get Error #14.

If I comment-out the kernel and initrd lines in the SL entry I get Error #13.

I confirmed that the kernel and the initramfs files both are in /boot in SL.

I also checked the UUID for the 3rd partition with blkid and that is correct too.

If I replace the kernel line for SL with the same one in the SL parititon I still get Error #14. The only difference with the full CentOS and SL kernel entries are the UUIDs of the partition and the minor version # (696 vs 573).

I haven't seen anything specific to Error #14 in the blog entries I've seen.

Everything I've tried results in either Error #14 or 13.

I do think the SL partition will boot if given the correct grub conf to start with.

Any tips or ideas would be greatly appreciated!


Thanks,

--Ed
_______________________________________________
CentOS mailing list
[hidden email]
https://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos